New logo sm
banners8.jpg

Γενικές Ανακοινώσεις

Στις 30.05.24 & 31.05.24 έλαβε χώρα διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή του Τομέα Γεωτεχνικής και Γεωπεριβαλλοντικής Μηχανικής (geo.civ.uth.gr) του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών (civ.uth.gr) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. Κατά την διάρκεια της εκδρομής επισκεφθήκαμε:
1. Το Λατομείο Μαρμάρου της εταιρίας FHL Kiriakidis Group στην περιοχή του Βώλακα, Δράμας, όπου παρακολουθήσαμε μια γενική παρουσίαση του λατομείου, των μεθόδων εξόρυξης και των μεθόδων ενοργάνωσης και παρακολούθησης του λατομικού εργοταξίου.
2. Το φράγμα του Θησαυρού στον ποταμό Νέστο, όπου ξεναγηθήκαμε στο φράγμα και στον υπόγειο υδροηλεκτρικό σταθμό ισχύος 384 MW, που βρίσκεται κατάντι του φράγματος. Η συγκεκριμένη δράση έγινε στα πλαίσια της δραστηριότητας της Ελλάδας για την ημέρα των φραγμάτων της ICOLD European Club (EURCOLD)[3], που έχει οριστεί η 29η Μαΐου.
Οι φοιτητές και οι συνοδοί καθηγητές (Καλλιόγλου Π., Εφραιμίδης Γ., Ντακούλας Π. και Τσινίδης Γ.) εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς τους οικοδεσπότες, ΔΕΗ (PPC S.A.) και FHL Kiriakidis Group.
Επίσης, οι καθηγητές ευχαριστούμε τους φοιτητές για τη συμμετοχή τους, την υποδειγματική τους συμπεριφορά, καθώς επίσης τον ενθουσιασμό και τον ενδιαφέρον που υπέδειξαν.

Language

Επιλογές