New logo sm
banners8.jpg

  • Διάκριση για τον καθηγητή του Τμήματός μας κ. Ευριπίδη Μυστακίδη που ορίστηκε μέλος της Μόνιμης Επιστημονικής Επιτροπής Αντισεισμικών Κατασκευών και Τεχνικής Σεισμολογίας του ΟΑΣΠ 
  • Η ερευνητική ομάδα της καθηγήτριας κ. Λασπίδου συμμετείχε στο EUvsVirus Hackathon που το διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μαζί με ομάδα επιστημών από Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ισπανία με το project Sewers4COVID και κέρδισαν την 1η θέση σε μία από τις 6 κατηγορίες!
Περισσότερες πληροφορίες στο δημοσίευμα.
Πληροφορίες: Χρυσή Λασπίδου 

  • Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών είναι μέλος του United Nations World Water Quality Alliance με δικαίωμα ψήφου και συμμετέχει
    Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών είναι ακαδημαϊκό μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Water Europe και συμμετέχει σε Επιτροπές και Ομάδες Εργασίας που δραστηριοποιούνται σε διάφορα θέματα σχετικά με το νερό.
    Πληροφορίες: Χρυσή Λασπίδου 

  • Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών είναι μέλος του United Nations World Water Quality Alliance με δικαίωμα ψήφου και συμμετέχει στις συναντήσεις εργασί που διοργανώνονται, με πιο πρόσφατη τη συμμετοχή τον Σεπτέμβριο 2019 στο 2ο Global Workshop που διεξήχθη στο Ίσπρα της Ιταλίας στο JRC.
       Πληροφορίες: Χρυσή Λασπίδου

  • 05-11-2017 Τρεις από τις είκοσι μεταδιδακτορικές υποτροφίες που χορηγήθηκαν από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Πανεπιστήμιό μας προκρίθηκαν σε μεταδιδάκτορες του Τμήματός μας! 
    Στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγίας είκοσι (20) μεταδιδακτορικών υποτροφιών από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των 20 προτάσεων που προκρίθηκαν. Με μεγάλη μας χαρά είδαμε ότι από τους 20 υποτρόφους που προκρίθηκαν συνολικά για όλο το Πανεπιστήμιο (18 Τμήματα συνολικά), οι τρεις είναι από το Τμήμα μας! Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στους παρακάτω επιτυχόντες, οι οποίοι πέτυχαν και πολύ υψηλές βαθμολογίες, καθώς και στους επιβλέποντες καθηγητές και τους συνεργάτες τους!

    - Παντελής Σιδηρόπουλος 
    - Αλεξάνδρα-Ελένη Σπυροπούλου
    - Σταυρούλα Τσιτσιφλή


  • 04-01-2017 Επιστημονική Δημοσίευση μεταξύ των πρώτων 5 δημοσιεύσεων που αναφέρονται συχνότερα στο περιοδικό Journal of Geometry and Physics.
  • Στις 4 Ιανουαρίου 2017, οι εκδότες του περιοδικού Journal of Geometry and Physics έστειλαν συγχαρητήριο μήνυμα στον Επ. Καθηγητή κ. Γραμμένο επειδή το άρθρο του 2013 με τίτλο "Conditional symmetries and the canonical quantization of constrained minisuperspace actions: The Schwarzschild case" στο οποίο είναι ένας από τους συγγραφείς, βρίσκεται στη λίστα των δημοσιεύσεων του περιοδικού με τις περισσότερες παραπομπές κατά τη διάρκεια του 2014, 2015 και μέχρι τον Ιούνιο του 2016. Η σχετική λίστα του περιοδικού με τα άρθρα με τις περισσότερες παραπομπές βρίσκεται εδώ.

  • 2006 - 2012: Το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Ακουστικής Συγκοινωνιακών Έργων (ΕΠΑΣΕ) έχει να επιδείξει μια σειρά βραβεύσεων, όπως φαίνεται και στην ιστοσελίδα του.

      «ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΙΑ» του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, 2012
       “UNA TANTUM” AWARD 2012 ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ INGEGNERIA FERROVIARIA
        3o PREMIO – 3rd PRIZE 2008 ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ INGEGNERIA FERROVIARIA
        ECOCITY ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2008»
        ECOCITY ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚOY ΕΡΓΟΥ «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2006»
        Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτές τις βραβεύσεις βρίσκονται εδώ.

Language

Επιλογές