New logo sm
banners4.jpg

Γενικές Ανακοινώσεις

Έως και την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, οι επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023 και οι επιτυχόντες με την ειδική κατηγορία Σοβαρών Παθήσεων 2023 εκτός εκείνων των Στρατιωτικών Σχολών, των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, των Αστυνομικών Σχολών, των Πυροσβεστικών Ακαδημιών, των Ανώτερων Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων Κρήτης και Ρόδου και των Σχολών του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, μπορούν να εισαχθούν στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ και να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής στα Τμήματα Επιτυχίας τους.

Ειδικά για τους επιτυχόντες με τις ειδικές κατηγορίες των Ελλήνων Πολιτών της Μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, οι οποίοι επίσης υποβάλουν αίτηση εγγραφής στα Τμήματα επιτυχίας τους μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του ΥΠΑΙΘ, επισημαίνεται ότι οφείλουν στο ίδιο διάστημα υποβολής της αίτησης ηλεκτρονικής εγγραφής, να αποστείλουν με ταχυμεταφορά (courier) ή να καταθέσουν αυτοπροσώπως στη Γραμματεία του Τμήματος τη σχετική βεβαίωση ότι είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια Δήμου του Νομού Ξάνθης, Ροδόπης ή Έβρου. Αν έχουν μετεγγραφεί σε άλλο Δήμο άλλης περιοχής, τότε πρέπει να αποστείλουν ή να καταθέσουν αυτοπροσώπως, όπως παραπάνω βεβαίωση του συγκεκριμένου Δήμου από την οποία να προκύπτει ότι μετεγγράφηκαν σ΄ αυτόν από Δήμο των ανωτέρω Νομών.

 Για την ολοκλήρωση των εγγραφών στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Ευκρινής φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου
  2. Πιστοποιητικό γέννησης (να έχει εκδοθεί το τελευταίο εξάμηνο και μόνο για άρρενες)
  3. Εκτυπωμένη και υπογεγραμμένη την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής στο ΥΠΑΙΘ.
  4. Έγχρωμη Φωτογραφία τύπου ταυτότητας/διαβατηρίου.

 

Οι φοιτητές/φοιτήτριες μπορούν να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής έως την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023 με τους παρακάτω τρόπους:

Α. Αυτοπροσώπως

- Από Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου έως Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, από τις 9:00 έως τις 11:00  (γραφείο Ι3 στο ισόγειο του κτιρίου του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (είσοδος από την οδό Παύλου Μελά).

- Από Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου έως Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου (Γραφείο Γραμματείας, κτίριο ΠΡΟΚΑΤ Πολυτεχνικής Σχολής, ώρα 12.00-13.30).

Β. Με εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο ή, εναλλακτικά,

Γ. Με ταχυδρομείο με συστημένη επιστολή ή υπηρεσία ταχυμεταφοράς.

Σημειώνεται ότι:

α) οι επιτυχόντες που δήλωσαν κατά την ηλεκτρονική τους εγγραφή ότι φοιτούσαν σε άλλο τμήμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα πρέπει παράλληλα με τα ανωτέρω δικαιολογητικά να προσκομίσουν ή να αποστείλουν Πιστοποιητικό Διαγραφής από το προηγούμενο τμήμα,
β) οι επιτυχόντες με την κατηγορία μουσουλμανική μειονότητα Θράκης θα πρέπει, όπως αναφέρεται και παραπάνω, παράλληλα με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους, να προσκομίσουν ή να αποστείλουν τη βεβαίωση στην οποία αναγράφεται ότι είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια δήμου του Ν. Ξάνθης, Ροδόπης ή Έβρου,

γ) οι επιτυχόντες με την κατηγορία των σοβαρών παθήσεων θα πρέπει παράλληλα με τα ανωτέρω δικαιολογητικά να προσκομίσουν ή να αποστείλουν τα έγγραφα όπως αυτά ορίζονται από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α (όπως π.χ. ευκρινές φωτοαντίγραφο πιστοποιητικού διαπίστωσης της πάθησης από την αρμόδια επταμελή Επιτροπή του νοσοκομείου)

 

Αφού παραληφθούν τα δικαιολογητικά από τη Γραμματεία και καταχωρηθούν όλα τα στοιχεία στην ηλεκτρονική εφαρμογή της Γραμματείας, θα είναι δυνατή η έκδοση πιστοποιητικού σπουδών.

 

Οι πρωτοετείς φοιτητές/φοιτήτριες του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του τμήματος που ανανεώνεται συνεχώς.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ενημερώνει τους πρωτοετείς φοιτητές στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.uth.gr/news/eggrafes-protoeton-2023

Language

Επιλογές