New logo sm
banners4.jpg

Events

INTERNATIONAL CONGRESS_ICSV23_UPDATE_ABSTRACT SUBMISSION
 
Αγαπητοί (ες) Συνάδελφοι(σες)



Με προηγούμενη επιστολή σας ενημερώσαμε και σας προσκαλέσαμε να συμμετάσχετε  στο 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ακουστικής και Δονήσεων - ICSV23 (International Congress on Sound & Vibration) που διοργανώνεται στις 10 έως και 14 Ιουλίου 2016 στην Αθήνα, από το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ «Ε.Π.Α.Σ.Ε.» του Τμ. Πολ. Μηχ. (Συγκοινωνιακός Τομέας) της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το  IIAV (International Institute of Acoustics & Vibration). Η οργάνωση γίνεται σε συνεργασία με  το Ελληνικό Ινστιτούτο Ακουστικής (ΕΛΙΝΑ) & τον Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ), με την υποστήριξη ειδικών ε&r! ho;γαστηρίων του ΕΜΠ και υπό την αιγίδα του Υπουργείου ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΥΠΑΠΕΝ) & του Δήμου Αθηναίων.



Ο χώρος του Διεθνούς Συνεδρίου ICSV23 - το οποίο διεξάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα - είναι το ξενοδοχείο "Athenaeum Intercontinental", το οποίο διαθέτει την απαραίτητη υποδομή για ένα Διεθνές Συνέδριο αυτού του μεγέθους. Προβλέπεται  ειδική έκθεση με τα πλέον επικαιροποιημένα "state  of  the  art" προϊόντα ανάλυσης, αξιολόγησης, ελέγχου και καταπολέμησης του αερομεταφερόμενου και εδαφομεταφερόμενου θορύβου και δονήσεων. Το Συνέδριο αυτό γίνεται κάθε χρόνο, τόσο σε Ευρωπαϊκές όσο και εκτός Ευρώπης χώρες και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα που έχουν σημαντική παρουσία στο χώρο της Ακουστικής και των Δονήσεων, και αριθμεί συνήθως πάνω από 900 papers & 700+ συνέδρους που προέρχονται από όλον τον κόσμο. Ήδη έχει δημιουργηθεί σχετικό Congress website στην δνση :  <http://www.icsv23.org>, καθώς και σχετική δνση email :This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.,για την επίσημη αλληλογραφία.



Οι θεματικές περιοχές και επιστημονικοί άξονες του συνεδρίου καλύπτουν πολλούς τομείς επιστημονικού ενδιαφέροντος που εντάσσονται η/και άπτονται της ακουστικής ; αλλά αναμφίβολα θα εγείρουν το ενδιαφέρον όλων των συγκοινωνιολόγων συναδέλφων σε ενότητες όπως: soundscaping, urban forms & acoustics, soil-building interaction, building isolation, composite damping materials, transportation policy, machinery & industrial noise, flow dynamics κλπ. επικεντρώνοντας κυρίως στην έρευνα σε όλες τις ενότητες της θεωρητικής, αρχιτεκτονικής, μηχανικής, υποθαλάσσιας και περιβαλλοντικής ακουστικής, του θορύβου και των δονήσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στις τελευταίες εξελίξεις στον αντιθορυβικό έλεγχο και την εφαρμογή ειδικών ηχομονωτικών, αντιθορυβικών και αντιδονητικών διατάξεων, τόσο στο εργαστήριο όσο και στην πράξη, π.χ. αντιθορυβικά πετάσματα, απορροφητικά οδοστρώματα, αντιδονητικές στηρίξεις συστημάτων σταθερής τροχιάς. Οι θεματικοί επιστημονικοί άξονες δίνουν την ευκαιρία σε πολλούς συναδέλφους να συμμετάσχουν και ενδεχομένως να προτείνουν και συγκεκριμένα θεματικά Structural Sections.



Στο πλαίσιο του ICSV23, διοργανώνεται και ένα  SPECIAL WORKSHOP ON STRATEGIC NOISE MAPPING IN GREECE, CYPRUS & SOUTH EUROPEAN COUNTRIES με ιδιαίτερη έμφαση στη Στρατηγική Χαρτογράφηση του περιβαλλοντικού Θορύβου στα Ελληνικά και Νότιο-Ευρωπαϊκά αστικά κέντρα και την Αντιθορυβική προστασία από την λειτουργία αυτοκινητοδρόμων θέμα που είναι του ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος των μελών σας. Στο ανωτέρω SPECIAL WORKSHOP είναι δυνατή η εγγραφή και συμμετοχή υπό μερικό καθεστώς συνδρομής, όπως αναλυτικά δίνεται στο link http://www.icsv23.org/index.php?va=viewpage&vaid=329 και στην συνέχεια :







Σημειώνεται τέλος ότι, στο πλαίσιο του ICSV23 θα δοθούν διακεκριμένες ομιλίες (distinguished  lectures) από διεθνούς φήμης επιστήμονες του κλάδου, τόσο από την Ελλάδα και τον χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και από άλλες χώρες.





Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και παραμένουμε στη διάθεσή σας για περισσότερες διευκρινήσεις.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του ICSV23
O Πρόεδρος




Αναπλ. Καθ. Κωνσταντίνος Ε. ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ
Υπεύθυνος Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Ακουστικής
Συγκοινωνιακών Έργων (Ε.Π.Α.Σ.Ε.)
Πολυτεχνική Σχολή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
http://ltea.civ.uth.gr/ 
Μέλος του Δ.Σ του International Institute of Acoustics  & Vibration - IIAV
http://www.iiav.org/